En Şık Bayram Sofraları İçin Ürün Önerileri

Bayramlar, tüm sevdiklerinizin bir araya geldiği ve herkesin aynı mutluluğu paylaştığı muhteşem zamanlardır. Çocukların evlerin içinde koşturduğu, yaşça büyüklerin ziyaret edildiği, eski günlerin anıldığı, aile yakınlarının ve akrabaların ziyaret edildiği bu özel günlerde hazırlığı bir başka yapılan şey ise bayram sofralarıdır. Sevdiklerinizi ağırlamanın verdiği mutlulukla onlara en iyiyi sunmanın verdiği tatlı telaş arasında görsel olarak en iyiyi ve en muhteşemi sunmak bazen oldukça zor görünür. Merak etmeyin bu yazımızda en şık bayram sofraları için ürün önerileri ve tüyolar vererek size yardımcı olmaya çalışacağız.

Sevdiklerinizin bayramda bir arada olması ve koyu sohbetlerin, gülüşmelerin evi doldurması kadar güzel çok az şey olsa gerek… Tüm aile bireylerinin özlem giderdiği bu anlamlı günlerde hazırlanan yemeklere ve sofra düzenine de bu yüzden biraz daha fazla özen gösterilir. Sofranın kusursuz görünmesi için masa örtüleri yıkanır, ütülenir, masa düzeni için özel takımlar yerlerinden çıkarılır ve misafirler için eksiksiz o muhteşem sofra hazır olur. Böyle anlatınca oldukça kolay gibi görünse de aslında tüm bu hazırlık süreçleri oldukça zordur. Eksiz bir masa için dikkat etmeniz gerekenler ise kısaca;

  • Masa örtüsünden bardak dizilişlerine, peçetelerden çiçek tercihlerine her detaya dikkat etmek oldukça önemlidir. Düz beyaz rengi tercih ederseniz; altın sarısı ya da kırmızı tonlarında parçalar kullanarak hareket katabilirsiniz.
  • Masada güzel bir görüntü yaratmak adına tabakların altına tercih ettiğiniz renklerle peçeteler ya da supla yerleştirebilirsiniz. Sonrasında supla üzerine yemek takımı tabaklarını, en son servis edilecek yemekten, ilk servis edilecek yemeğe doğru düzenleyebilirsiniz.
  • Çatal – kaşık – bıçak setlerini yine kullanım sırasına göre yerleştirdikten sonra su için kısa bardakları, meşrubat ve diğer içecekler için uzun bardakları tabağın sağ üst köşesine doğru yerleştirebilirsiniz.
  • Son olarak sofrada hoş ve güzel bir detay yaratmak adına peçeteleri gül ya da farklı şekillerde katlayarak yerleştirebilir, muhteşem bir sofra için tam olarak hazır olabilirsiniz.

Tüm bu hazırlıklardan sonra yemek masanız hazır ve herkes mutlu bir şekilde yemekleri yedi; sırada kahve ve çaylar var. En güzel çay-kahve takımlarınızla misafirlerinizi ağırlayarak bayramı unutulmaz anılarla hep beraber tamamlayabilirsiniz. Şimdi güzel sofralar kurmanız ve sonrasında misafirlerinizi ağırlamanız için ürün önerilerimize bakalım:

Marianna Rustik 24 Parça Yemek Takımı

Marianna yemek takımı

Marianna Rustik 24 parça yemek takımı bayram sofralarınızı porselen şıklığı ile mükemmelleştirmek adına oldukça uygun bir seçim olacaktır. 6 adet servis tabağı, 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çukur tabak ve 6 adet çorba kasesinden oluşan bu şık takım ile harika yemeklerinizi güzel bir sunumla taçlandırabilirsiniz.

Kütahya Porselen Yasemin 24 Parça Yemek Takımı

Porselen yemek takımı

Yasemin çiçeği motiflerinin mavi ve beyaz ile muhteşem uyumundan ortaya çıkan Kütahya Porselen Yasemin 24 parça yemek takımı; 6 adet servis tabağı, 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çukur tabak ve 6 adet çorba kasesinden oluşmaktadır. Bu güzel takım sayesinde bayram sofralarınız çok daha şık ve çok daha alımlı görünecek.

Schafer Alize 24 Parça Stoneware Yemek Takımı

24 Parça yemek takımı

Geleneksel motifleri bayram soflarında kullanmayı sevenlerin oldukça hoşuna gidecek olan Schafer Alize 24 Parça Stoneware yemek takımının içerisinde; 6 adet servis tabağı 27 cm, 6 adet yemek tabağı 22 cm, 6 adet pasta tabağı 21 cm, 6 adet kase 15 cm bulunmaktadır.

Maise 24 Parça New Bone Yemek Takımı

New Bone yemek takımı

Beyaz masa örtüsü üzerinde kırmızı renkteki motifleri ve desenleri ile oldukça şık bir görüntü oluşturacak olan Maise 24 Parça New Bone yemek takımı bayram sofranızın başkahramanı olabilir. 24 parça yemek takımı içerisinde; 6 adet servis tabağı, 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çukur tabak ve 6 adet çorba kasesi bulunmaktadır.

Kütahya Porselen Bone İlay Yaldızlı 83 Parça Yemek Takımı

Yaldızlı yemek takımı

Beyazın porselenle buluşmasına eşlik eden yaldız görüntüsü bayram sofları için muhteşem bir görüntü oluşturacak. Kütahya Porselen Bone İlay Yaldızlı 83 Parça yemek takımı; 12 adet servis tabağı, 12 adet çukur tabak, 12 adet pasta tabağı, 12 adet kase, 1 adet büyük kayık, 2 adet küçük kayık, 1 adet çorbalık, 1 adet çorbalık kapağı, 2 adet tuzluk, 2 adet biberlik, 1 adet peçetelik, 6 adet kahve fincanı, 6 adet kahve fincan tabağı, 6 adet çay fincanı, 6 adet çay tabağı ve 1 adet kürdanlıktan oluşmaktadır. Ayrıca bulaşık makinesinde yıkamaya, dondurucu ve mikrodalgada kullanıma uygundur.

Karaca Fine Bone Mandy 60 Parça Yemek Takımı

Fine Bone yemek takımı

Bayram sofraları diğer günlerde hazırlanan sofralardan biraz daha özeldir ve bu nedenle en şık yemek takımlarını hak eder. Misafirlerinizi ağırlarken onlara şık bir masa hazırlamanıza yardımcı olacak Karaca Fine Bone Mandy yemek takımı; 12 adet yemek tabağı, 12 adet servis tabağı, 12 adet pasta tabağı, 12 adet kase, 3 adet küçük kayık tabak, 1 adet büyük kayık tabak, 2 adet tuzluk, 2 adet biberlik,  2 adet kürdanlık ve 1+1 adet çorbalık ve kapağından oluşmaktadır.

İnter Hanzade 90 Parça Çatal – Kaşık – Bıçak Seti 

Çatal Bıçak Kaşık seti

Bayram sofraları için yemek takımlarınız hazır ama masanızı tamamlamak için birkaç şeye daha ihtiyacınız var! Şık ve güzel masaları tamamlayacak İnter Hanzade çatal-kaşık-bıçak setinin içerisinde; 12 adet yemek kaşığı, 12 adet yemek çatalı, 12 adet yemek bıçağı, 12 adet tatlı kaşığı, 12 adet tatlı çatalı, 12 adet pasta bıçağı, 12 adet çay kaşığı, 1 adet kepçe, 1 adet servis kevgir, 1 adet servis kaşığı, 1 adet servis çatalı ve 1 adet servis küreği bulunmaktadır.

Vinner 30 Parça Gold Çatal Kaşık Bıçak Takımı

Çatal kaşık bıçak takımı

Beyaz masa örtüsü ve beyaz ağırlıklı yemek takımlarını biraz olsun parlatmak için sofralarınızda altın şıklığını kullanmaya ne dersiniz? Vinner Gold Çatal Kaşık Bıçak Takımı içerisinde bulunan 6 adet yemek kaşığı, 6 adet yemek çatalı, 6 adet tatlı kaşığı, 6 adet tatlı çatalı ve 6 adet çay kaşığı ile bayram sofralarınıza ekstra bir şıklık ve hava katacak.

Pierre Cardin Josie 20 Parça Tepsili Çay Seti

Çay seti

Bayram sofralarında birbirinden güzel yemekler ve tatlılar yendi ama asıl sohbet daha yeni başlıyor… O zaman çaysız olmaz değil mi? Misafirlerinize sofrada sunduğunuz şıklığı çay servisinde de devam ettirmek için Pierre Cardin Josie çay setini tercih edebilirsiniz. Set içerisinde 1 adet tepsi, 1 adet şekerlik, 6 adet çay bardağı, 6 adet çay tabağı ve 6 adet 6 çay kaşığı bulunmaktadır.

Bambum Maku Prestij Fincan Takımı

Fincan takımı

Bayram sofraları hazırlandı, leziz yemekler ve tatlılar yenildi, sohbet için içeri geçildiyse artık Türk kahvesinin zamanı gelmiş demektir… Bambum Maku Prestij 6 Kişilik Kahve Fincan Takımı, şık kahve sunumlarınızın vazgeçilmezi olurken aynı zamanda içtiğiniz kahvelere de lezzet katacak.